Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 80: Asiantuntijuus

Asiantuntijuuteen liittyvän podcastin tekijä Kaisa Nousiainen on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin asiantuntijuutta. Artikkelin lopusta löydät linkin Soundcludissa tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin, halutessasi löydät podcastit myös Spotifystä ja iTunesista nimellä Jokapäivä. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Asiantuntija on henkilö, jolla on kanssaihmisiään selvästi perusteellisemmat ja laajemmat tiedot joltakin alalta.” “ Asiantuntijassa yhdistyvät tieto, kokemukset ja ilmaisukyky. Kokemuksia tarvitaan tiedon oikeaan käyttöön ja soveltamiseen. Mitä enemmän asiantuntijuus perustuu omakohtaisiin kokemuksiin yhdistyneenä hankitun tiedon perusteelliseen sisäistymiseen, sitä parempi perusta on asiantuntijuudella.”

Wikipedian mukaan asiantuntija tunnusmerkkejä ovat omakohtaiset kokemukset aiheesta jonka tuntijana asiantuntija toimii. “Asiantuntijuus on taitoa, joka kehittyy pitkällisen kokemuksen ja sisäistyneen tiedon myötä. Paras asiantuntija on innovaattori, joka on hieman edellä muita erikoisalueensa tutkimisessa ja soveltamisessa.”

Tämän perusteella moni ihminen, joka on tehnyt pitkään jotain tiettyä työtä, voi toimia siihen työhön liittyvien asioiden asiantuntijana. Samalla periaatteella toimivat myös kokemusasiantuntijat. Heille on olemassa ihan oma koulutuskin.

Mitä asiantuntijuutta sinulla on?

Minkä asioiden asiantuntija sinä olet? Mitä osaat tehdä erityisen hyvin, missä luotat omaan osaamiseesi erityisen paljon? Oletko tätä ennen ajatellut olevasi asiantuntija jossain asiassa? Olet aina oman arkesi asiantuntija: niiden asioiden, joita arkeesi liittyy. Mitä pidempi kokemus sinulla on jostain asiasta, sitä vahvempi asiantuntija olet. Arjen kautta olet asiantuntija esimerkiksi puutarhanhoidossa, lastenhoidossa, kodin siivoamisessa, autolla ajamisessa, puhelimessa puhumisessa tai jonkin sairauden sairastamisessa. Saatat tarjota toisillekin ajoittain apua näissä asioissa.

On tärkeää että arvostat omaa osaamistasi. On myös tärkeää että kehität osaamistasi niissä asioissa jotka sinua kiinnostavat. Oman osaamisen realistininen esiintuominen ei tarkoita itsekehua, ainoastaan itsestä kertomista.


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa. Tiedostot julkaistaan myös Spotifyssä ja iTunesissa, löydät ne nimellä Jokapäivä.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen pohdin ymmärretyksi tulemisen merkitystä.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: