Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 81: Helppo inspiraatioharjoitus

Inspiraatioon liittyvän podcastin tekijä Kaisa Nousiainen on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa kerron helpon, lyhyen harjoituksen inspiraation löytämiseksi. Artikkelin lopusta löydät linkin Soundcludissa tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin, halutessasi löydät podcastit myös Spotifystä ja iTunesista nimellä Jokapäivä. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Inspiraation etsiminen ei tarkoita sitä että koko ajan pitäisi olla pää pilvissä. Myös jalat maassa pitävät ihmiset voivat innostua. Innostuminen on mahdollista myös huonona päivänä, huonona viikkona tai huonona vuotena. Innostumiseen ei välttämättä tarvita toisten ihmisten tukea. Täysillä innostuminen on mahdollista myös vakaalle suomalaiselle. Jokainen ilmaisee innostumistaan itselleen ominaisella tavoilla.

Joskus inspiraatiota tai innostusta on vaikea löytää arjen keskellä. Onkin tärkeää ylläpitää itse tietoisesti omaa innostusta, harjoitella sitä säännöllisesti itselleen sopivalla tavalla. Inspiraation löytäminen ei vaadi jatkuvaa hurmostilaa, ainoastaan pieniä muutoksia elämässä.

Miten sitten voi etsiä innostumista tai inspiraatiota? Sitä varten on olemassa hyvin monenlaisia harjoituksia. Yksi tärkeimmistä asioista on kuitenkin tietynlainen elämänasenne. Innostukseen pyrkiminen on mahdollista ihan kaikille. 

Tie inspiraatioon:

  1. Osoita itsellesi ja toisille ihmiselle aitoa välittämistä.
  2. Ole aidosti innostunut niistä asioista, jotka sinua innostavat – kurkota korkealle
  3. Ansaitse oma ja toisten ihmisten luottamus.
  4. Kiinnitä huomiota hyviin asioihin, pyri unohtamaan huonoimmat.
  5. Anna toisille tukea ja rakentavaa kritiikkiä
  6. Ole oma itsesi, pidä puolesi rauhallisesti ja itsevarmasti.
  7. Myönnä virheesi ja puutteesi rehellisesti.
  8. Opettele olemaan hyvä kuuntelija ja avoin ajattelija.
  9. Huomioi ja arvosta toisten saavutuksia.
  10. Pidä lupauksesi.

Nämä kymmenen kohtaa ovat mielestäni hyvän elämän rakennuspalikoita.


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa. Tiedostot julkaistaan myös Spotifyssä ja iTunesissa, löydät ne nimellä Jokapäivä.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen pohdin asiantuntijuutta.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: