Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 82: Miten pääset pois jumista?

Inspiraatioon liittyvän podcast-82 tekijä Kaisa Nousiainen on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa kerron kolme tapaa päästän pois elämän jumitilanteista. Artikkelin lopusta löydät linkin Soundcludissa tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin, halutessasi löydät podcastit myös Spotifystä ja iTunesista nimellä Jokapäivä. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Tuntuuko elämä toisinaan junnaavan paikallaan? Vaikka mitä tekisit, et pääse eteenpäin? Tai puuttuuko innostus tehdä mitään minkään hyväksi?

Paikallaan junnaaminen on normaali reaktio siinä vaiheessa kun et tiedä mitä ajattelet tai tunnet. Kehittyminen vaatii välillä pysähtymistä. Voit aina opetella uusia asioita, panostaa koulutukseen. Ilman vaikeuksia ja kamppailua ei synny mitään merkityksellistä. Jos tuntuu että olet jumissa, tee jotain pientä mitä tahansa: päätä vaikka pedata sänky joka aamu. Yritä muistaa, että epämukavuusalueen reunalta löytyy oma suuruus. Kuitenkin ainoastaan sinä voit saada sinut menestymään. Tekosyiden keksiminen ei auta. Ainoastaan tässä hetkessä voit saada jotain aikaan: et eilen etkä huomenna.

Kun olet jumissa pysähdy miettimään, miksi. Mitkä asiat junnaavat paikallaan, mitkä menevät eteenpäin siitä huolimatta, ettet tee niille mitään? Pysähdy hetkeksi, älä tee millekään mitään. Tee sitten asioita, joista nautit. Laula. Kaivele puutarhassa. Lue kirjaa. Lähde metsään. Silitä kissaa. Lepää.

On tärkeää että onnistut etäännyttämään itsesi elämäsi draamasta ja tarkkailemaan tilannetta vähän kauempaa. Saat laajemman näkökulman ja ymmärrä tilannettasi paremmin. Tämän tekemistä varten tarvitset tauon. Tarvitset aikaa ja etäisyyttä. Tarvitset voimaa hylätä kaikki tekosyyt olla tekemättä asioita. Tekosyyt pitävät sinut junnaamassa paikallasi.

Miten olet aiemmin päässyt eteenpäin tilanteessa, josta ei aluksi tuntunut olevan poispääsyä?


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa. Tiedostot julkaistaan myös Spotifyssä ja iTunesissa, löydät ne nimellä Jokapäivä.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen pohdin inspiroitumista.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: