Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 83: Rohkeutta on olla heikko

Rohkeuteen liittyvän podcastin tekijä Kaisa Nousiainen on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin heikkouden osoittamisen vaatimaa rohkeutta. Artikkelin lopusta löydät linkin Soundcludissa tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin, halutessasi löydät podcastit myös Spotifystä ja iTunesista nimellä Jokapäivä. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Olen monesti törmännyt ihmisiin, jotka pitävät heikkouden osoittamista heikkoutena. Itsekin ajattelin niin todella pitkään. Ajattelin, että minun tulee pärjätä omillani, ilman muiden tukea.

Sittemmin on käynyt ilmi että ilman toisia ihmisiä en tule toimeen. Ilman toisia ihmisiä en opi uusia asioita, ilman toisia ihmisiä en opi tuntemaan itseäni. Nykyään ajattelen, että heikkouden osoittaminen vaatii itseasiassa todella suurta rohkeutta. Vaatii rohkeutta olla toisen ihmisen edessä omana itsenään, sellaisena kuin on: epätäydellisenä.

Heikkouksien kautta voi toisesta ihmisestä ja samalla itsestään oppia lyhyessä ajassa todella paljon. Jokainen ihminen kuitenkin heijastaa sinulla takaisin omat heikkoutesi, tekosi, sanomasi sanat. “Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan” on konkreettisesti totta arjessa joka päivä.

Koska ympäristö vaikuttaa minuun niin suuresti, minulle on tullut tärkeäksi viettää aikaa sellaisten ihmisten kanssa, joiden seurassa voin hyvin. Vietävän aikaa sellaisten ihmisten kanssa joilla voi näyttää ovat heikkouteni, puutteeni osaamisessani, epätäydellisyyteni. on helpointa jos näitä voi tehdä positiivisessa ympäristössä, pelkäämättä tuomitsemista tai väheksyntää. Jos ihmisellä on taipumusta puhua toisista pahaa selän takana sinulle, mitä luulet: puhuuko hän sinusta hyvää toisten seurassa ollessaan?

Kukaan ihminen ei ole täydellinen. Siinä mielestä omia heikkouksiaan ei kannattaisi peitellä. Annat useimmiten itsestäsi aidoimman ja luotettavimman kuvan silloin kun olet oma itsesi tilanteessa kuin tilanteessa.

Rohkeus ei ole helppoa.

Rohkeus ei kuitenkaan ole ihan yksikertainen juttu. Se vaatiii rehellisyyttä itselle ja omien ominaisuuksien ja osaamisen tarkastelua tuomitsematta. Se vaatii pelontunteen tunnistamista ja hyväksymistä.

Päätätkö täyttää elämäsi pelolla vai rohkeudella?

Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa. Tiedostot julkaistaan myös Spotifyssä ja iTunesissa, löydät ne nimellä Jokapäivä.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen pohdin inspiroitumista.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: