Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 84: Esteistä yli

Esteiden ylittämiseen liittyvän podcastin tekijä Kaisa Nousiainen on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin esteitä ja niiden ylittämistä. Artikkelin lopusta löydät linkin Soundcludissa tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin, halutessasi löydät podcastit myös Spotifystä ja iTunesista nimellä Jokapäivä. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Käykö sinulla niin että mielesi asettaa tiellesi esteitä, joita ei oikeasti ei ole olemassa? Mieli pystyy luomaan mielikuvia jotka eivät vastaa todellisuutta. Mielikuvitus on voimakas työkalu, joka voi nopeuttaa tai hidastaa tavoitteiden saavuttamista. Itsetuntemus sekä itsearvostus tai sen puute vaikuttavat näihin mielen luomiin kuviin.

Esteistä huolimatta kannattaa sinnikkäästi mennä suuntaan, johon haluaa mennä.

Miten sitten esteiden yli voi päästä?

  1. Etäännytä itsesi tilanteen herättämistä tunteista: suuttumuksesta, turhautumisesta, väsymyksestä, pyri suhtautumaan asiaan hetki neutraalisti.
  2. Etsi tarvittavat keinot ja voimavarat esteen ylittämiseksi: esimerkikkinä uusi sovellus tietoteknisen ongelman ratkaisemiseksi. 
  3. Tarkastele tilannetta etäämmältä, pitää tauko, pysähtyä miettimään, unohtaa asia hetkeksi ja palata ongelmaan myöhemmin. Kysy neuvoa, keskustele muiden kanssa ongelmasta.
  4. Arvioi ongelman laatua. Tarkastele sitä kuin kohtaisit sen ensimmäistä kertaa elämässäsi.
  5. Muista tavoitteesi, palauta mieleesi fokus. Muistuta itsellesi olevasi sitoutunut ylittämään este ja saavuttamaan tavoite.
  6. Kehitä ajattelumalli, joka vie sinua aina eteenpäin sen sijaan että pitäisi sinua paikallaan.

Jotta elämästäsi tulisi omasi näköinen, Aloittaminen ottaminen omiin käsiin on tärkeää. Pyri kaikin keinoin ylittämään eteen tulevat esteet – koska esteitä tulee aina.

Minkälaisen esteen olet ylittänyt viimeksi? Miltä se tuntui?

Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa. Tiedostot julkaistaan myös Spotifyssä ja iTunesissa, löydät ne nimellä Jokapäivä.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen pohdin rohkeutta.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: