Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 89: Keskustele tuntemattomien kanssa joka päivä

Tuntemattomien kanssa keskustelemiseen liittyvän podcastin tekijä Kaisa Nousiainen on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin, mikä iso merkitys elämässäni on tuntemattomien kanssa keskustelulla. Artikkelin lopusta löydät linkin Soundcludissa tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin, halutessasi löydät podcastit myös Spotifystä ja iTunesista nimellä Jokapäivä. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Osallistuin koulutukseen, jossa oli useita kiinnostavia puhujia, heidän joukossaan kirjailija ja itsensäkehittämisosaaja Nicholas Boothman. Häneltä olen ennenkin saanut hyviä kotitehtäviä, enkä joutunut pettymään tälläkään kertaa.

Hänen uusin projektinsa koskee tuntemattomille puhumista. Otin tämän tehtävän ykköshommakseni jo koulutuksen aikana.

Tuntematon ihminen. Onko häntä mielestäsi vaikea lähestyä? Kuinka paljon tuntemattoman lähestymisen vaikeus tai helppous liittyy ympäristöön?

Mitä olen jo oppinut näiden tuntemattomille puhumiseen kuluneen vajaan kahden viikon aikana?

  1. Omana itsenäni, ihminen ihmiselle puhuminen on todella palkitsevaa
  2. AINA löytyy jotain luontevaa, tilanteeseen sopivaa sanottavaa
  3. Ihmiset vastaavat mielellään ja lähes aina ystävällisesti, vaikkakin toisinaan ovat hieman hämmentyneitä kontaktin ottamisesta
  4. Joudun edelleen opettelemaan noihin edellisiin liittyviä asioita

Huomioita edellisiin liittyen:

  • Olen tottunut puhumaan ihmisille ammattilaisen etäisyyden takaa. Joudun siis opettelemaan uuden lähestymistavan.
  • Jotta on luontevaa sanottavaa, minun on kiinnitettävä tarkkaa huomiota ympäristöön. Tämä kiinnittää minut hetkeen ja tekee hyvää aivotoiminnalle
  • Ystävällinen vastaanotto hämmentää edelleen usein: haluavatko ihmiset siis oikeasti puhua toistensa kanssa missä tahansa?

Olen mielestäni todella onnellisessa asemassa: minulla on mahdollisuus päästä tutustumaan ihan uuteen puoleen suomalaisissa ja olla luomassa uudenlaista keskustelukultturia (tai olla palauttamassa vanhaa). Huomaan, että hyvin pienillä asioilla voin ilahduttaa muita – ilman, että se vaatii minulta juurikaan ponnistelua. Samalla pienellä ponnistuksella toisaalta kehitän itseäni ja pidän yllä aivojen optimaalista toimintaa: estän siis aivojen rappeutumista.

Koska sinä viimeksi avasit keskustelun tuntemattoman ihmisen kanssa?

Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa. Tiedostot julkaistaan myös Spotifyssä ja iTunesissa, löydät ne nimellä Jokapäivä.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen pohdin hoitotyötä.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: