Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 90: Jonottaminen – mitä opin siitä

Jonottaminen: mitä opin siitä? Podcastin tekijä Kaisa Nousiainen on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa kerron, mitä opin kaupan kassajonossa ihmisille puhumisesta ja itsestäni: mitä jonottaminen opetti. Artikkelin lopusta löydät linkin Soundcludissa tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin, halutessasi löydät podcastit myös Spotifystä ja iTunesista nimellä Jokapäivä. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Oletko joskus seissyt kassajonossa tietäen, että olet myöhässä? Odottanut kärsimättömänä omaa vuoroasi, mielialasi muuttuessa vähitellen mustemmaksi? Tuntenut, kuinka olet yhä vähemmän valmis olemaan ystävällinen lähellä oleville ihmisille?

Mitä sanoit silloin kassan takana olevalle kaupan työntekijälle? Entä puhuitko jotain muille jonossa oleville ihmisille?

Mitä jos olisitkin toiminut toisin? Olisitko voinut tehdä tilanteesta mukavamman itsellesi hellittämättömällä ystävällisyydellä? Tai mitä jos olisitkin ystävällisyyden sijasta ollut epäystävällinen?

Jonottaminen, se on taito

Ihmisillä on usein kiire jonoon. Jonossa ei enää useinkaan ole kiire. Joskus eteneminen tuntuu tapahtuvan etanan vauhtia, kuten taannoisen koulutukseni myymälässä, jonka noin kymmenen neliömetrin lattiapinta-alaa peitti yhtä aikaa sata ihmistä. Siellä sai lähikontaktia, halusi tai ei.

Entäpä jos käyttäsitkin kaikki tarjoituvat tilaisuudet keskustellaksesi lähellä olevien ihmisten kanssa? Keskustelu ei tarkoita sitä, että jäisit juttelemaan pitkäksi aikaa, vaan voi olla vain yksittäinen huomio jostain ympäristön asiasta tai hyvän päivän toivotus. Valitset myös ihan itse suhtaututumistapasi kärsimättömyytesi aiheuttaneeseen asiaan, esimerkiksi henkilöstöpulaan: vihaisuutesi ei joka tapauksessakaan nopeuta jonon etenemistä.

Miksi sitten olla ystävällinen, jos voi samalla vaivalla olla epäystävällinen? Siksi, koska sinulle jää siitä parempi mieli. Saatat jopa kaupassakäynnin jälkeen tarjota apua naapurille ja löytää uuden ystävän.

Kuka tietää.

Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa. Tiedostot julkaistaan myös Spotifyssä ja iTunesissa, löydät ne nimellä Jokapäivä.

Huomisesta alkaen podcastit julkaistaan ilman blogitekstiä Soundcloudissa, Spotifyssa ja iTunesissa.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen pohdin tuntemattomien kanssa keskustelun merkitystä.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: