Miracura

Vyöhyketerapia

Podcst Jokapäivä, osa 49: Ei enää uhri

Podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin uhriutumista ja uhrin roolista irrottautumista. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Onko omassa tuttavapiirissäsi ihmisiä joilla on taipumusta valittaa kaikista asioista? Syyttää toisia ihmisiä omista vaikeuksistaan? Olla sitä mieltä että heissä ei ole syytä siihen mitä on tapahtunut? Tällaisten ihmisten menneisyydessä on usein tapahtumia joiden takia he mielestään ovat kärsineet elämässään enemmän kuin toiset. He kokevat, että heitä kohtaan on tehty keskimääräistä enemmän vääryyttä. Ja koska heidän mielestä näin on että he eivät voi tilanteelleen yhtään mitään. He elävät elämäänsä kuten parhaiten pystyvät ja ajattelevat, että toiset ihmiset tulee jatkossakin kohtelemaan heitä väärin koska niin on tapahtunut aikaisemminkin.

Nämä ihmiset voi myös syyttää olosuhteita siitä että on tapahtunut jotain ikävää tai he voivat syyttää ihan vain elämää yleensä. Niiden ikävien menneisyyden tapahtumien takia he kokevat että he eivät voi olla onnellisia, eivät voi saavuttaa niitä asioita mitä haluaisivat saavuttaa.

Tällainen käytös on suojautumismekanismi mutta siinä vaiheessa kun ikävien menneisyyden asioiden yli ei pääse ollenkaan, ajattelutavasta tulee negatiivinen asia. Asia joka estää pääsemästä eteenpäin elämässä ja estää unohtamasta niitä menneisyyden kokemuksia ja oppimasta niistä.

Oma käytös on kuitenkin mahdollista muuttaa jos haluaa päästä eteenpäin elämässä, haluaa päästä pois negatiivisuuden kierteestä. Jos sinun tuttavapiirissäsi on tällaisia negatiivisia ihmisiä joilla on ikäviä kokemuksia, tiedät että heidän kanssaan on raskasta elää. Sillä ei tunnu olevan heille merkitystä vaikka kuinka joku toinen yrittää nähdä positiivisia puolia heidän elämässään ja heidän kokemuksissaan. Ja vasta siinä vaiheessa kun tällainen negatiivinen ihminen ymmärtää oman käyttäytymiskaavansa, hän voi sitä muuttaa. Kukaan muu sitä ei hänen puolestaan voi tehdä.

Ajattelin aikaisemmin että olen oman menneisyyteni uhri, olosuhteiden uhri, mutta jo joku aika sitten päätin etten enää ajattele niin. Uhriajattelu ei vie minua elämässäni eteenpäin, ainoastaan hidastaa ja estää pääsemästä sinne mihin haluan mennä.


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen puhuin näistä tekemistäni podcasteista.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: